onsdag 8 februari 2012

tre trötta reflektioner

1. I går pratade Alexandra Pascalidou om att problemen i Malmö hade att göra med närheten till kontinenten. Det är nästan som att landskapet söder om Malmö till största del består av påtända revolvermän. Har det alltid varit så eller blev det så när Sverige gick med i EU?

2. SAS går med 2,1 miljarder i förlust. Grattis till alla er som i stället väljer låglöneflyg med dålig personalpolitik, för att ni tycker det är viktigare att ni själva får lata er än att andra har anständiga löner.

3. Själv har jag blivit en girlfriend i Action Aid, genom att stödja kvinnoprojekt i fattiga delar av världen. Det är rent bedrövligt att man som privat person verkligen kan gå på myten att döva sitt samvete för tredje världen, när hela vår livsstil går ut på att vi skall ha det bra genom att de har det dåligt. Men jag gör det ändå eftersom summan som kan ge dem mycket är betydelselös för mig. Vilket gör saken än bedrövligare.



1 kommentar:

  1. Kulturens Wektare8 februari 2012 kl. 22:59

    Gillar framför allt den klarsynta andra reflektionen som sätter fingret på en mycket öm punkt - närmast gränsande till varböld - som sällan nämns, ja rentav förtigs, när medelklassen flänger runt på sina långhelger i Europa.

    SvaraRadera