söndag 12 augusti 2012

Katterna!

Hur kommer det sig att folk tror att det är vi mänskor som är skapelsens krona? Är det religionens fel? Eller bara dumhet? Jag är inte religiös men menar ändå  att de kristnas tolkar bibeln fel. Jag tycker inte det är särskilt mycket i bibeln som ger fog för att vi skulle vara guds avbild. För även om det kanske står att vi är skapelsens krona på något ställe så är det ju många fler ställen där man kan tolka det som att vi inte alls är skapelsen krona. Utan  att vi snarare är ett slags virrpannor som man måste hålla under tukt och förmaning.

I den boken står det ju både om slavar, fylleri, galenskap och redan tidigt ett familjerelaterat dråp. Så där om kronan är nog bara skrivet som ett slags tröst för att det skall kännas meningsfullt för oss att slita vidare med vårt puritanska och idoga samhällsbygge, så att katterna skall få det bättre. Lurade helt enkelt!

 För visst är det självklart att det är katterna och inte människorna som är skapelsens krona? De njuter av alla de moderniteter som vi människor har uppfunnit och producerat för dem. Men själva lever de i diskret elegans, kommer och går som de vill, men underordnar sig ingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar