söndag 25 september 2011

15 sätt att bli rik

Vi är några som har gett upp hoppet att bli rika, som förstår att det här samhället, som det återspeglas i media, inte är för oss. Vi är varken tillräckligt rika eller tillräckligt hippa. Och egentligen alldeles för ointresserade av allt det som i vissa bloggsammanhang verkar vara något att sträva efter (som silikonläppar, blonderat hår, konstiga jeans och förhållande med Bingo Rimér.) Men rikedom kan vara så mycket annat. Här har vi några förslag på hur du skall bli rik.

1. I stället för att sträva efter en plats i taxeringskalendern kan du sträva efter att skaffa en bra vän. Som du lyssnar på och som lyssnar på dig, som du kan vända dig till när allt är skit. Som du lyssnar på när vännen behöver dig.

2. Ta lite samhällsansvar. Det är rikedom för då vet du att du gör vad du kan för att bidra till en bättre värld. Man behöver inte vara bra på allt men alla kan vara bra på något. Engagera dig politiskt eller för en närmiljö.

3. Ge ett extra stöd åt någon som ser ut att behöva det (det här jävla samhället är du med i och skapar).

4. Gör vad du kan för att stödja den svagaste länken i olika sammanhang eftersom klyschan om att man aldrig är starkare än den svagaste länken är outgrundligt sann.

5. Träna dig i mod och säg emot allt som du tycker verkar vara fel eller idiotiskt. Många dumheter sprids för att ingen högt har vågat ifrågasätta dem.

6. Fördomar sprids för att de är enkla att förstå. Se till att hjälpa till att nyansera verkligheten.

7. Undanhåll inte komplimanger till de som är värda det (var inte så förbaskat snål).

8. Vårda dina relationer, som du vårdar en vissen tomatplanta: ge näring och skydd och omtanke.

9. Läs en god bok, se en bra film, gå ut på en promenad i skogen, fika med en kompis, stäng av datorn (när du läst färdigt detta inlägg). Ja ta hand om dig själv helt enkelt. Då har du tid och ork att ge komplimanger, lyfta någon annan, vara en god lyssnare etc.

10. Ge ett hem åt en hemlös katt eller hund.

11. Ställ krav på dig själv och dina medmänniskor. Va en jobbig människa. Jobbiga människor behövs!

12. Tänk dig in i andras situationer, tänk dig in i andras argument, se saker ur ett nytt perspektiv.

13. Döm inte dig själv så hårt. Förlåt! Är det verkligen bekymmer du vill ha så finns det betydligt fler och viktigare att ta itu med.

14. Visa dina nära och kära - men också dina lite mer avlägsna vänner hur mycket du tycker om dom. Att ge kärlek är det finaste som finns.

15. Skaffa dig en schysst pojkvän eller flickvän. Hångla mycket. När man känner sig älskad känner man sig rik.

2 kommentarer:

  1. Du är så klok fina fina Elin!

    SvaraRadera
  2. Det bästa är att vi är kloka alla tre - Karin, jag och Anna. Vi har skrivit detta ihop :)

    SvaraRadera