lördag 27 mars 2010

Vad är det för fel på svenskarna??

Alla pratar om Bjälsta. Jag har inget att säga för detta om det bristande civilkuraget är ungefär vad hela min blogg handlar om.
Vad är det för fel på folk? Det är mot denna fördummning, brist på civilkurage och detta samhällsförfall som vi måste skydda våra barn, ingenting annat. Det är inte sockret, dataspelen, knarket, det är vi föräldragenerationen, de dåliga förebilderna som är det stora hotet för dagens barn. Den totala bristen på engagemang i allt som inte rör det egna fläsket.

Blir det bättre? Nej sämre. Nu när allt går på tvärs. I toppen som den politiskt mest lyckade, den som alla i dag försöker härma finns Reinfeldt, med sin hemtrevligt tillbakalutade och överlägsna retorik. Det handlar inte om att ha den bästa glöden, utan att lugnt idiotförklara sina motståndare genom att vara den som inte brusar upp, som inte är engagerad, utan blasé, men ändå alltid mest självklar. Den vinnande retoriken i Sverige i dag är helt enkelt att vara lugn i överkant och på så sätt vara någon som står för det etablerade som någonting bra som man kan luta sig tillbaka i. Glöd och engagemang tolkas snarast som personliga problem. Arg blir man istället när någon ifrågasätter det sjuka etablissemanget genom att exempelvis anmäla en våldtäkt. Vad man försvarar är lugnen, friden. En kollektiv stillhet som i de flesta hand inte handlar om något annat än hämningar. Att tro att det man har att säga skulle förändra å ena sidan alldeles för mycket, å andra sidan alldeles för lite.
Här kommer ett youtube klipp från ett annan folkvald församling:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar