söndag 14 oktober 2012

Den bästa varma chokladen?

Den bäst lagade varma chokladen är givetvis den som man köper som chokladkaka och blandar ut i varm mjölk. Fast i Sverige har vi ju en annan tradition med kakaopulver.  I den familj jag växte upp fanns det en tvist om hur man bäst gjorde varm choklad på kakaopulver. Min pappa hade en idé och min mamma en annan. Att vi var lite skeptiska mot pappas metod berodde på att han använde sig av vatten. Vi tyckte det kändes lite fattigt och misstänkte att det var något slags snålgrepp.  Vilket var en märklig slutsats med tanke på  att  mina föräldrar var mjölbönder. Faktum är att pappa skulle hinna dö innan vi erkände hans metod som den bästa. Så  här gjorde han:

Blanda ut kakao  och socker med kall grädde i botten på en kopp. Kanske ett  två och en halv  matsked grädde. 2 tsk socker och en tsk kakao (en smak sak hur mycket kakao respektive socker man tar så klart). Sen häller man på kokande vatten  till full kopp och blandar ut chokladen. Klart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar