Blanda ut kakao och socker med kall grädde i botten på en kopp. Kanske ett två och en halv matsked grädde. 2 tsk socker och en tsk kakao (en smak sak hur mycket kakao respektive socker man tar så klart). Sen häller man på kokande vatten till full kopp och blandar ut chokladen. Klart.
söndag 14 oktober 2012
Den bästa varma chokladen?
Den bäst lagade varma chokladen är givetvis den som man köper som chokladkaka och blandar ut i varm mjölk. Fast i Sverige har vi ju en annan tradition med kakaopulver. I den familj jag växte upp fanns det en tvist om hur man bäst gjorde varm choklad på kakaopulver. Min pappa hade en idé och min mamma en annan. Att vi var lite skeptiska mot pappas metod berodde på att han använde sig av vatten. Vi tyckte det kändes lite fattigt och misstänkte att det var något slags snålgrepp. Vilket var en märklig slutsats med tanke på att mina föräldrar var mjölbönder. Faktum är att pappa skulle hinna dö innan vi erkände hans metod som den bästa. Så här gjorde han:
Etiketter:
Mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar