måndag 14 november 2011

Caramba och Carema

Vårdskandalen runt Carema får mig att fundera över massa grejer. Men mest tänker jag på det som en professor sa i senaste Aktuellt att det kommer bli stora svårigheter om vi utan skattehöjningar skall klara vården för framtidens åldringar. Han menade att Om vi skall klara att lösa det problemet kommer vi behöva göra stora omprioriteringar Tänk om man haft med sig lite mer hjärna nu och istället för att låta pengarna för vård, skola, omsorg, socialtjänster försvinna ut till det privata istället investerat för att säkra för exempelvis framtidens åldringar? Eller varför inte i dagens skola? För det finns ju faktiskt ett överflöd nu. Det är bara det att det märks inte alls ute i det allmänna. Där skall man numera bara förvänta sig att allt bara blir sämre och sämre. Men hur allt hänger ihop borde inte vara så himlans svårt att förstå för någon. Förlåt ett litet klipp:

3 kommentarer:

  1. Just precis! Detta borde ju inte vara så svårt att fatta. Jag tänker mig en lösning i tre steg: 1. Stoppa privatiseringarna, 2. Återta redan privatiserade verksamheter, 3. Omfördela från privat till offentlig konsumtion och från rika till fattiga. Men de som tjänat på den förda politiken kommer nog inte frivilligt ge upp sina privilegier.

    SvaraRadera
  2. ja! Men i dag då i Metro får man läsa att över hundra anmälningar finns på företaget till socialstyrelsen. Uppenbarligen har folk anmält så det kan inte Maria Larsson skylla på. vilket hon till viss del gör. Det är ju glasklart att det här ändå faller på väg på staten.

    SvaraRadera
  3. Man bli så j-a arg och ledsen för detta att man nästan storknar. Det finns hur mycket som helst att dra upp men om jag ska välja en av alla texter som skrivits om borgarnas totala kollaps så får det bli denna av Jonas Gardell: http://www.expressen.se/kultur/1.2623645/vad-vager-en-kissbloja.

    SvaraRadera