söndag 18 november 2012

Rasismen och antifeminismen går hand i hand

I veckan besökte jag Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg. I en panel med Feministiskt Initiativs ledare Gudrun Schyman, journalisten Maria Sveland och Expos Daniel Pohl lyftes frågan om kopplingen mellan rasism och antifeminism. Maria Sveland kommer snart ut med en bok i ämnet. I sin artikel i DN tidigare i år om ''Hatet som gör mig politiskt deprimerad'' visar hon på hur den politiska skalan flyttar åt höger. Hon citerar Mathias Gardell i Feministiskt Perspektiv angående hur Breiviks fascistiska världssyn också inbegriper sexismen: ''De värsta förrädarna i Breiviks värld är kvinnor och framförallt feminister eftersom de underblåser multikulturalism och har feminiserat västerländska män som nu vet hur man byter blöjor, men inte hur man slåss.''

Förhoppningsvis är ingen omedveten om att Sverigedemokraterna föddes ur den nazistiska rörelsen som håller militärliknande träningsläger för unga män i de svenska skogarna. Expo som är den rasistiska/nazistiska vit maktrörelsens eviga granskare har gång på gång konfirmerat detta. Videon ''Verklighetens SD''som Expressen släppt i dagarna visar när SD´s riksdagspolitikerna Erik Almqvist, Christian Westling och Kent Ekeroth går bärsärkagång på stan. På klippet kan vi både se och höra hur rasistiska verbala påhopp som ''blatte'' och ''babbe'' följs av sexistiska skällsord som ''hora'' dessutom Almqvists hotfulla fysiska närmanden och Kent Ekeroth som handgripligen knuffar in en ung kvinna i en bil. Att de, som de påstår, känner sig hotade är en ren lögn, se Expressens fortsättning där de beväpnar sig med järnrör. Att gå förbi en hög med järnrör och genast tänka sig att det kan vara ett slags vapen (och inte bara byggnadsmaterial) avslöjar deras bakgrund på ett ganska tydligt sätt.

I SD´s principprogram kan vi läsa att de vill inskränka abortfriheten (en frihet som kvinnorörelsen länge kämpat för), är helt emot kvotering ( underförstått 'av kvinnor', dvs de tycker det är okej att vi fortsätter kvotera in män), tycker att kvinnor och män kompletterar varandra (biologistisk människosyn), att människor har behov av en stark nationell identitet (nationalister), är emot anhöriginvandring (nationalister), är emot familjer som inte ser ut som kärnfamiljen (heteronormativa), har heterosexualiteten som enda norm (homofobiska), är emot adoption för ensamstående, samkönade och polyamorösa relationer(homofobiska), har ett essentialistiskt, biologiskt syn på etnicitet och kultur (rasistiska). Med andra ord ett parti med antifeministiska, främlingsfientliga/ rasistiska, essentialistiska, biologistiska, nationalistiska , heteronormativa, homofoba, det vill säga diskriminerande åsikter. Hur detta med nolltoleransen mot rasism ska kunna genomföras i ett parti vars program bygger på rasistiska och andra diskriminerande åsikter är för mig en gåta. Men förmodligen är det en lögn alltihop ''för det lönar sig alltid att vara ögontjänare'' som Almqvist säger i videoklippet.

Feminismen och antirasismen är min politiska åsikt. Det är dags nu att enas på alla fronter. Feminister! Vi måste höja våra röster igen! En del säger att man ska vara tyst, de är inte så många de där nazisterna, de kommer snart att försvinna. Men nationaldemokraterna är på väg in. De här människorna är historielösa, de förstår inte vad historien har lärt oss. De förstår helt enkelt inte. De bara tror en massa och ljuger ihop resten.

Men jag tror inte på tystnaden. Vi måste göra motstånd! Skrika så länge det går och så länge vi får utan att åka i fängelse för att vara oppositionella. Utnyttja yttrandefriheten, mötesfriheten, tryckfriheten! Så, rusta er med argument, samla era ord, var beredda att gå ut att demonstrera, säg emot och höj rösten för feminismen och antirasismen! 







3 kommentarer:

  1. jag tycker det är väldigt snällt att säga att de är historielösa, tänk om det är tvärtom? Att de vet precis. Annars: BRAVO! bra rutet!

    SvaraRadera
  2. jag tycker det är väldigt snällt att säga att de är historielösa, tänk om det är tvärtom? Att de vet precis. Annars: BRAVO! bra rutet!

    SvaraRadera
  3. ja så kan det vara, har bara fått för mig att de inte vet vad som hände, inte egentligen.

    SvaraRadera