lördag 31 december 2011

Förlusten för Göteborgshjulet blev 7 miljoner

I dag går sista turen för Göteborgshjulet vid Lilla Bommen. I vår kommer hjulet flyttas till Liseberg Precis som jag och många många andra räknat ut på förhand så blev det ingen bra affär. Vinsten blev inte 2 miljoner som var skrytkalkylen, man tom gick ut med till pressen, utan en förlust på 7 miljoner för hela perioden. Sammanlagt har hjulet kostat 68 miljoner . Men som Lisebergs VD uttrycker det:

När vi köper in en attraktion gör vi en kalkyl och avskriver den på mellan sex och tjugo år. Det här är en tjugoårs-attraktion. Och när man ser den i ett tjugoårsperspektiv blir det en ganska utmärkt affär. Det är det bästa hjul man kan köpa för pengar.

Jag önskar bara att man hade haft samma syn på barnen i Göteborg stad. Då hade man exempelvis inte behövt ta så hårt på förlusten i Angerereds skolor utan insett att det är en ganska utmärkt sjuttiofemårsinvestering att satsa på bra skolor. Att satsa på skolor och förskolor är det bästa man kan göra med pengar i en kommun, tror jag alltså. I dag har var tredje invandrarungdom inget jobb. Många av dem bor i Angered.


F%C3%A4rre%20l%C3%A4rare%20-%20en%20fara%20f%C3%B6r%20hela%20Angered

2 kommentarer:

  1. Ja, tänk om 20 års perspektivet hade kunnat gälla i socialnämnden och i barnomsorg och skola. Men tyvärr känns det som en utopi med politiker som vill prestera bra budgetar istället för bra utveckling i längden.

    SvaraRadera
  2. Skönt att slippa hjulhelvetet vid lilla bommen i alla fall. Hatar vid det här laget den där jävla skitloggan. Den står bara för pengar kastade i sjön numera.

    SvaraRadera