tisdag 6 december 2011

Att definiera ett idiotstyre

1. Man bygger verksamhet med hjälp av fördomar som ligger bra i munnen som exempelvis att låta ungdomar slippa möta folk med fotriktiga skor.


3.Man är nitiskt när det gäller kvitton på kaffebröd för 39,95 i verksamhet med skamligt låg budget men är inte särskilt noga med att kolla upp 63 miljoners projekt (jagar mygg och silar kameler)

4. Man är ointresserad av empiriskt underlag.

5. Man tycker det är överdrivet krångligt att lyssna på de många kloka medarbetarna med praktiskt erfarenhet från det som besluten gäller och förstår inte den simpla logiken i att ett sådant sätt medför missnöjda medarbetare.

6. Man är mer intresserad av att planera fester och bygga varumärke runt tjo och tjim än bygga framtiden så som den faktiskt byggs dv.s genom barnen

4 kommentarer:

  1. Det är det som är Göteborgsandan ;-)

    SvaraRadera
  2. Föräldrar tar sina barn från skolor i Angered pga. att skolan inte kan skapa trygghet för barnen vare-sig mot andra barn eller de kränkande lärare som finns. Ingen normal vill ha sina barn där om man kan ha de i en trygg skolmiljö. Då försvinner även pengar att driva skolorna. Den skola med bra miljö har barn och blir därmed kvar. De andra ska med rätta läggas ner... Allt sitter i personal och rektor attityd.... Tänk er personal som lägger skuld på barn som blivit "Kränkt" skulle ni ha barn där.. Knappast.

    SvaraRadera
  3. Så rätt, Karin!
    Nu ska Johan Nyhus, Helena Nyhus man, in i politiken också. Jippie!

    Angående skolorna i Angered så går min son på en välfungerande skola där. Alla föräldrar är nöjda men nu ska den läggas ned. Närhetprincipen och tryggheten struntar politikerna i. Istället ska barnen gå i 4-9 skolor flera km bort. Nu ska de istället skaffa sloltaxi till 94 barn.

    SvaraRadera
  4. Jag fattar bara inte att man tror att man kan bygga varumärke genom att lägga pengar på fester när man inte har råd att prioritera bra skolor och förskolor. Det är ju rena A-lagar-mentaliteten. Varumärke skapar man genom att ha nöjda medborgare som jobbar, bor och studerar. Men det enda man bryr sig om är att få nöjda turister.
    Sen är det ett stort problem i Göteborg att man tror att det hjälper att satsa pengar och inte kunskap. Det är väl UP-projektets problem i ett nötskal. Men vore det något som man skulle satsa på för att få lägre ungdomsarbetslöshet i förorterna så är det väl skolorna i Angered och inte på något satans Upp mitt i stan. Hur kommer det sig att de inte fattade det? Jo för att de går på kickar, syre till hjärnan och plötslig eurofri istället för att använda sig av kunskap. Det är för religiöst för att fungera i verkliga världe. Allt började gå fel sedan de i början av 2000-talet blev för oroliga över att höginkomstagarna flyttade till kranskommunerna. Sedan dess har Göteborgssossarna tappat fokus och stan har bara blivit värre och värre. Ja sen kom den borgerliga regeringen och inte blev det bättre med det.

    SvaraRadera