Man gör en helt vanlig mördeg men har i några droppar bittermandelolja. Det förändrar hela karaktären på degen, gör den lyxigare. Sen plattar man ut degen i en rund form. Därefter skär man äppelbitar tunt. Lägger dem snyggt, omlott i en spiralform från mitten och ut så att hela degen täcks. När man haft det i ugnen ett tag i 225 grader tills det är klart cirka 25 minuter, så kokar man upp några matskedar fin aprikosmarmelad som man sedan smetar över den färdiggräddade pajen. Klart! Är man förtjust i sött så kan man dricka en torr sherry till.
herrejösses! Nu bara MÅSTE jag ut och införskaffa ingredienser till dylik godsak! NU!
SvaraRaderaS
Hur kommer det sig att jag vare sig har fått äta din gryta eller din äppelkaka?
SvaraRadera/Elin
det får vi ordna! Söndag?
SvaraRaderaBra med äppelpaj-tips, passar perfekt nu när trädgården svämmar över av fallfrukt.
SvaraRadera/U